Hovedret
4 pers.
Italienske kødboller med brandy
081110
Ingredienser:
400 g magert hakket oksekød
50 g kogt hakket skinke
2 æggeblommer
50 g friskrevet parmesanost
1 stilk bredbladet persille
3-4 spsk becamelsauce
Hvedemel til panering
50 g smør
1 spsk olivenolie
1 lille løg, hakket
1 spsk cognac
Salt og peber
Bechamelsauce:
50 g smør
50 g hvedemel
5 dl mælk
1 knsp muskatnød
Salt og peber
Sådan gør du:
Bland oksekød, skinke, æggeblommer, parmesan ost, persille og bechamelsauce i en skål og krydr med salt og peber. Form blandingen til små boller og vend dem i mel. Opvarm smør og olie på en stegepande og svits det hakkede løg heri ved svag varme under konstant omrøring i 5 minutter.
Skru op for varmen og steg kødbollerne i 1 minut på hver side, dæmp varmen og steg dem færdig ved svag varme i 15 minutter. Tag kødbollerne af og hold dem varme. Kom 2-3 spsk vand og cognac på panden og kog til det er tyknet. Tag panden af varmen, rør rundt og hæld det over kødbollerne. Serveres straks med frisk pasta og tomatsauce.
Bechamelsauce:
Smelt smørret i en gryde ved jævn varme. Pisk melet i. Hæld mælken i og pisk hele tiden til den kommer i kog. Tilsæt salt, dæmp varmen og lad saucen simre sagte under låg i ca. 20 minutter.
Rør i den af og til. Smag saucen til med mere salt hvis nødvendigt og med peber og muskatnød.
Hvis saucen er for tyk tilsættes mere mælk og hvis den er for tynd tilsættes mere smør.
Tilbehør: Pasta Tomatsauce