Gammeldags okseruller






























Hovedret

4 pers.

Gammeldags okseruller

250917

Sådan gør du:

Bank kødet ledt, som til en wienerschnitzel. Pil løget og hak det. Varm fedtstof på en pande og svits løget heri. Skær agurkerne i strimler på langs.


Drys kødskiverne med salt og peber. Smør dem med sennep.

Læg en række af løg og agurker på den ene halvdel og rul skiverne sammen. Hold dem sammen med kødnåle, tandstikker eller brug kødsnor.


Opvarm fedtstof i en gryde og brun rullerne på alle sider. Kom bouillon og soya på og lad rullerne simre under låg i ca 35 minutter.


Tag rouladerne op og fjern kødnålene. Rør melet sammen med piskefløden og pisk den i stegeskyen. Lad sovsen koge op og smag til med med salt og peber. Læg rullerne tilbage i gryden og server retten i gryden, eller som portionsanretning.


Kartoffelmos.

Kartoflerne koges møre i usaltet vand og moses. Tilsæt smør og mælk lidt ad gangen og rør godt rundt. Krydr med salt og peber.


Ingredienser:

4 skiver okse inderlår

1 løg

2 syltede agurker

Salt og peber

Dijon sennep

5 dl oksebouillon

1 spsk soya sauce

2 spsk hvedemel

2 dl fløde

Fedtstof til stegning


Tilbehør.

Kartoffelmos:

1 kg kartofler

ca 1 dl mælk

4 spsk smør

salt og nykværnet hvid peber


Grønne ærter eller broccoli

Tyttebærsyltetøj