Hovedret
4 pers.
Roastbeef med fyldt kartoffel
120215
Ingredienser:
1 kg oksetyksteg eller inderlår
1½ tsk. salt
peber
4 store bagekartofler
150 g bacon i tern
1 løg i små tern
Friske krydderurter: persille purløg og dild
2 æg
2 spsk smør
Revet ost
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 200°
Bind kødet med bomuldsgarn og gnid det med salt og peber.
Brun stegen på en stegepande på alle sider og læg det i et ovnfast fad. Hæld ¼ liter vand ved.
Sæt stegen i ovnen i 10 minutter, tag den ud og læg stanniol over. Lad den hvile i 10 minutter.
Dette gentages 3-4 gange alt efter hvor tyk stegen er. Hold øje med den og brug stegetermometer. 55 – 60° alt efter hvor rød den skal være.
Lad stegen hvile inden serveringen. Stegeskyen gemmes og serveres til. Jævnes eventuelt.
Fyldte kartofler.
Kartoflerne bages møre i ca. 1 time og afkøles. Hver kartoffel udhules ganske forsigtigt, så skindet ikke ødelægges. Kartoffel-indmaden kommes i en skål og moses sammen med friske hakkede krydderurter, æg og blødt smør. Baconternene steges sprøde og vendes i kartoffelblandingen.
Kartoffelblandingen fordeles forsigtigt i de udhulede kartofler – der må gerne være top på og drysses øverst med revet ost.
Skal i ovnen i ca. 20 min, indtil osten er gylden.
Server en godsalat med glaserede nødder til.