Hummerhalesuppe


Forret

4 pers.

Hummerhalesuppe

211019

Sådan gør du.

Tag hummerhalerne ud af skallerne, og fjern den sorte tarmstreng. Gem skallerne i én skål og hummerhalerne i en anden - sidstnævntes dækkes og stilles i køleskabet.


Varm noget olie i en stor gryde. Kom hummerskallerne i, og steg dem, mens de knuses lidt med en træske. Tilsæt hvidløg, timian og paprika, og lad det stege lidt med. Tomatpure tilsættes dernæst. Nu gælder det flamberingen. Hæld cognac ved, og sæt ild til gryden,(absolut ikke under emhætten) mens den rystes let.


Herefter tilsættes grøntsagerne, og der røres godt. Når de har stegt med lidt, hældes fiskefond og hvidvin ved. Det hele simrer i cirka 25 minutter. Sluk for blusset, og lad den stå og trække i 10 min. Si herefter hele suppen, og tilsæt fløde efter smag. Hvis du synes, at suppen godt må smage af lidt mere, så koges den bare yderligere ind. Smag til med salt og peber efter den er kogt ind (så man ikke risikerer, at den bliver for salt). Tilsætte eventuelt lidt cognac til sidst for at give den lidt ekstra smag.


Steg så hummerhalerne i en anelse olie, hvori man har lagt et knust hvidløgsfed. Steg dem ganske kort. Et eller to minutter burde være nok. Drys med lidt friskhakket persille og smag til med salt og peber.
Anret suppen i en skål/tallerken med de stegte hummerhaler i midten og en lille smule fennikeltop ovenpå.


Server et stykke brød til.

Ingredienser.

20 hummerhaler
olie
2 fed hvidløg hakket
2 tsk. paprika
2 tsk. timian
1 spsk. tomatpuré
½ dl cognac/brandy


½ fennikel i tern gem lidt af den grønne top til pynt


1 løg i tern
½ porre i tern

½ persillerod i tern
½ flaske hvidvin


½ l fiskefond eller terning plus vand


2,5 dl piskefløde
1 knust hvidløg
en anelse persille
salt og peber
1-2 spsk. Cognac til tilsmagning