Forret
4 pers.
Butterdejsbund med kyllingesalat
240918
Ingredienser:
2 stk kyllingefilet
1 lille dåse aspargessnitter
1 pk bacon i skiver
100 gr champignon
1 spsk olie til stegning
Dressing:
1½ dl creme fraiche
1- 2 spsk mayonnaise
1 tsk sød fransk sennep
1 tsk citronsaft
salt og peber
Bundene.
1 stk butterdejsrulle
1 æg til pensling
4 spsk revet parmesanost
Tomater og lidt grønt til pynt
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 200º
Start med at koge kyllingefiletterne møre i en gryde med vand og salt (ca. 10-15 minutter). Tag dem op, afkøl dem og pluk dem i passende stykker.
Steg bacon skiverne sprøde og læg dem på fedtsugende papir.
Lad aspargesene dryppe godt af. Gem aspargesvandet. Rens champignonerne og skær dem i skiver. Rist dem på en varm stegepande i lidt olie.
Lav nu en dressing af cremefraiche, mayonaise, sennep og citronsaft. Kom halvdelen af aspargessnitterne i og smag til med salt og peber. Vend til sidst kylling stykkerne og halvdelen af champignonerne i.
Er salaten for tyk spædes den op med en smule af asparges vandet.
Lav 4 rondeller ud af butterdejsrullen, bru en tallerken på 10-12 cm og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Med en lille kniv ridses hver butterdejsplade hele vejen rundt ca 1 cm fra kanten. Pensl dejen med sammenpisket æg. Fordel resten af aspargessnitterne på bundene inden for cirklen, drys med parmesan ost og bag butterdejen i ca 15 minutter, indtil den er gylden og hævet op. Tag butterdejen ud og lad dem køle af i ca. 5 minutter.
Anret kyllingesalaten ovenpå den sprøde butterdej og pynt med resten af de ristede champignons, sprøde baconskiver brækket i mindre stykker og friske krydderurter.
Server straks.