Cremet kyllingesuppe






























Forret

4 pers.

Cremet kyllingesuppe

150117

Ingredienser.

500 g. kyllingefilet

2 spsk. olivenolie

2 spsk. smør

4 gulerødder

2 stilke selleri

1 løg1 fed hvidløg

1 hønsebouillonterning

2 dl. fløde

3 dl. mælk

6 dl. vand

½ dl. hvidvin

1 spsk. chicken & steak krydderi

3 laurbærblade

1 ½ tsk. Herbs of Provence
eller

½ tsk timian

½ tsk merian og

½ tsk rosmarin

Friskhakket persille

Sådan gør du.

Kog kyllingefiletterne i en stor gryde med vand under låg i 15-20 min. Når de er gennemkogte hældes vandet fra, og kyllingekødet afkøles. Med to gafler river du kødet i strimler.


Pres hvidløget, og skær løg, gulerødder og selleri i firkanter.
I en stor gryde svitser du grønsagerne sammen i 2 spsk. olivenolie og 2 spsk. Smør.


Når grønsagerne er blevet en smule møre tilsættes de andre ingredienser (undtagen persille, der først røres i inden servering). Kyllingekødet tilsættes også.


Lad retten koge i 15-20 min. Husk at røre regelmæssigt, da den nemt brænder på.


Tilsæt evt. lidt maizena, hvis du ønsker en lidt tykkere suppe.


Server suppen i en dyb tallerken med lidt sprødt brød og evt. revet ost.