Forret
4 pers.
Cremet kyllingesuppe
150117
Ingredienser.
500 g. kyllingefilet
2 spsk. olivenolie
2 spsk. smør
4 gulerødder
2 stilke selleri
1 løg1 fed hvidløg
1 hønsebouillonterning
2 dl. fløde
3 dl. mælk
6 dl. vand
½ dl. hvidvin
1 spsk. chicken & steak krydderi
3 laurbærblade
1 ½ tsk. Herbs of Provence
eller
½ tsk timian
½ tsk merian og
½ tsk rosmarin
Friskhakket persille
Sådan gør du.
Kog kyllingefiletterne i en stor gryde med vand under låg i 15-20 min. Når de er gennemkogte hældes vandet fra, og kyllingekødet afkøles. Med to gafler river du kødet i strimler.
Pres hvidløget, og skær løg, gulerødder og selleri i firkanter.
I en stor gryde svitser du grønsagerne sammen i 2 spsk. olivenolie og 2 spsk. Smør.
Når grønsagerne er blevet en smule møre tilsættes de andre ingredienser (undtagen persille, der først røres i inden servering). Kyllingekødet tilsættes også.
Lad retten koge i 15-20 min. Husk at røre regelmæssigt, da den nemt brænder på.
Tilsæt evt. lidt maizena, hvis du ønsker en lidt tykkere suppe.
Server suppen i en dyb tallerken med lidt sprødt brød og evt. revet ost.