Hovedret
4 pers.
Hakkebøf i fad med tomater, peberfrugt og champignon
191015
Ingredienser:
800 g hakket oksekød 4-7% fedt
800 g kartofler
salt og peber
½ l. Piskefløde
2-3 løg
250 g champignon
2 røde peberfrugter
1 ds. flåede tomater
Smør eller margarine til stegning
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 200º
Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver. Læg dem i et smurt ovnfast fad.
Krydr med salt og peber og hæld ca 2 dl. fløde ved.
Sæt kartoflerne i ovnen i ca. 30 min.
Form okse kødet til 8 hakkebøffer. Varm fedtstoffet på en pande og brun hurtigt bøfferne på begge sider.
Pil løgene og skær dem i ringe, rens champignonerne og skær dem i skiver, skær peberfrugterne i strimler. Svits løg og champignonerne i fedtstoffet hver for sig.
Når kartoflerne har været i ovnen ca. 30 min. Lægges hakkebøfferne ovenpå. Fordel løg, champignonerne med væde, peberfrugt og flåede tomater herover. Krydr med salt og peber og hæld resten af fløden over.
Sæt atter fadet i ovnen 30 - 40 min. ved 200º.
Serveres med en god salat og evt. Brød.