Oksegryde med chili og øl






























Hovedret

4 pers.

Oksegryde med chili og øl

031114

Ingredienser:

1 kg oksekød, inderlår eller tykkam.

3 store løg

8 fed hvidløg

3 spsk spidskommen

3 spsk koriander

3 laurbærblade

2 tsk chilipulver

1 tsk cayennepeber

2 stk chilier

2 dåser hakkede tomater

50 g mørk chokolade

30 cl god kraftig ale

Oksefond efter behag

Olie

Sukker

Salt

fiskesauce

Sådan gør du:

Skær kødet i tern på ca. 3x3 cm. Pil løgene og skær dem i skiver. Hvidløgene pilles og hakkes og chilierne skæres i skiver.


Varm olien op i en tykbundet stor gryde og svits hvidløgene til de får farve. Tilsæt løgene og steg dem med til de er gyldne.


Kødet tilsættes og brunes. Koriander, spidskommen, laurbærblade, chili og cayenne tilsættes og steger med i ca 1 minut.  De hakkede tomater, chilipulver, chokolade og øl tilsættes og der røres godt igennem. Tilsæt lidt oksefond, kom låg på og lad det simre i ca. 1 time. Tilsæt eventuelt lidt mere fond undervejs.

Smages til med salt, sukker og fiskesauce.


Serveres med frisk brød og/eller ris til.


Ris til 4 personer:

· 250g jasmin ris

· 4½ dl. Vand

· salt

Vask risene grundigt i koldt vand.

Kommes i en gryde med 4½ dl. Koldt vand og lidt salt.

Når vandet koger skrues ned for varmen og risene koger i 12 minutter.

Evt. overskydende vand hældes fra.