Entrecôte med Cafè de Paris-smør






























090315

Hovedret

8 pers.

Entrecôte med Cafè de Paris-smør

Sådan gør du:

Læg smørret frem i god tid, så det får stuetemperatur.

Bland alle krydderierne sammen og blend dem indtil blandingen er jævn.


Pisk smørret med en elpisker indtil det er luftigt. Tilsæt krydderiblandingen og pisk det godt sammen. Kom smørret op i en skål og lad det stå fremme indtil serveringen.


Steg kødet i fedtstoffet på en pande 2-3 minutter på hver side og krydr med salt og peber.


Kartoflerne skrælles og skæres i skiver eller både. Steges på en pande i smør og olie til de er møre og gyldne.


Skær haricoverts igennem på langs og halver cherrytomaterne. Kom olie på en pande og svits grøntsagerne i nogle minutter.


Anret på varme tallerkener med grøntsagerne, kødet og stegte kartofler. Kom en klat Cafè de Paris-smør oven på kødet.

kryddersmørret smelter og bliver til en dejlig sauce.


Ingredienser:

8 stk entrecôte, ca. 1 kg

2 spsk smør eller margarine til stegning

Salt

Peber

Tilbehør.

250 g Haricots verts

250 g Cherry tomater

1 kg kartofler

Smør.

250 g usaltet smør

1 æggeblomme

1½ tsk tomatpurè

1 spsk fransk sennep

1 spsk fint hakket løg

2 spsk hakket persille

1 spsk hakket purløg

1 spsk hakket dild

½ spsk hakket kapers

1 tsk timian

1 tsk salvie

1 tsk estragon

1 tsk rosmarin

1 fed hvidløg

½ tsk Worshestershire-                                  sauce

1 tsk paprika

1 tsk citronsaft

½ tsk karry

1 tsk cognac

1 tsk salt

½ tsk peber

½ tsk koriander