Bøf Lindstrøm






























Hovedretret

4 pers.

Bøf Lindstrøm

000000

Ingredienser:

500 g hakket oksekød.
50 g kapers.
100 g rødbeder fra glas
1 lille løg.
1 fed hvidløg.
1 æg.
peber.
olivenolie til stegning

Tilbehør:
500 g pomme frites
Cremefraiche dip:
4 spsk friskost (smøreost naturel)
2 spsk 18% Creme fraiche.
2 spsk mayonnaise.
Salt og friskkværnet peber.
Salat:
½ spidskål eller iceberg
½ agurk
2 tomate
Evt. En revet agurk
solsikkekerner.

Sådan gør du:

Rens løg og hvidløg og hak dem fint. Hak kapers fint og hak rødbederne groft.


Bland kødet sammen med de hakkede grøntsager samt æg og frisk kværnet peber.Form kødet til 4 bøffer.


Varm olivenolien op på en pande og steg bøfferne ved middel varme ca. 3-4 minutter på hver side, alt efter hvor rød indeni den skal være.Vend dem og steg dem færdige.


Dip:
Ingredienserne røres sammen og smages til med salt og peber.


Salat:
Rist solsikkekernerne gyldne på en tør pande. Tag dem af panden og lad dem køle af.
Skær kålen i strimler. Tomater og agurk skæres i store tern.

Anret salaten på et fad og drys de ristede solsikkekerner over og server en olie-eddike dressing til salaten.


Server bøffen med salat, pomme frites og dippen.