Hovedretret
4 pers.
Bøf Lindstrøm
000000
Ingredienser:
500 g hakket oksekød.
50 g kapers.
100 g rødbeder fra glas
1 lille løg.
1 fed hvidløg.
1 æg.
peber.
olivenolie til stegning
Tilbehør:
500 g pomme frites
Cremefraiche dip:
4 spsk friskost (smøreost naturel)
2 spsk 18% Creme fraiche.
2 spsk mayonnaise.
Salt og friskkværnet peber.
Salat:
½ spidskål eller iceberg
½ agurk
2 tomate
Evt. En revet agurk
solsikkekerner.
Sådan gør du:
Rens løg og hvidløg og hak dem fint. Hak kapers fint og hak rødbederne groft.
Bland kødet sammen med de hakkede grøntsager samt æg og frisk kværnet peber.Form kødet til 4 bøffer.
Varm olivenolien op på en pande og steg bøfferne ved middel varme ca. 3-4 minutter på hver side, alt efter hvor rød indeni den skal være.Vend dem og steg dem færdige.
Dip:
Ingredienserne røres sammen og smages til med salt og peber.
Salat:
Rist solsikkekernerne gyldne på en tør pande. Tag dem af panden og lad dem køle af.
Skær kålen i strimler. Tomater og agurk skæres i store tern.
Anret salaten på et fad og drys de ristede solsikkekerner over og server en olie-eddike dressing til salaten.
Server bøffen med salat, pomme frites og dippen.