Hovedret
4 pers.
Pikant mørbrad
241103
Ingredienser:
1 stor svinemørbrad
· 2 tsk. Rasp
· 75 g flødeost (pikant)
· 40 g hasselnødder
· Oregano
· 15 g smør
· 1½ dl hønsebouillon
· Salt og peber
· ¼ l piskefløde
· ½ rød peber
· 4 champignon
· 1 -2 spsk. creme sherry
Tilbehør: Fyldte tomater
· 4 tomater
· 8 champignon
· Persille eller oregano
Sådan gør du:
Afpuds mørbraden og skær et snit i den på langs. Pas på ikke at skære helt igennem. Mørbraden
blades ud til et fladt stykke kød med indersiden opad. Gnid kødet med salt og peber og drys med
rasp. Hak hasselnødderne groft. Smør flødeosten ud på mørbraden og drys med nødderne.
Skær den røde peber i strimler og hak champignonerne. Fordel det over mørbraden. Kom lidt frisk oregano på til sidst.
Tryk fyldet godt fast på mørbraden. Luk mørbraden sammen om fyldet og luk med kødnåle eller
bomuldsgarn. Læg kødet køligt i ca. 15 minutter.
Varm olie og smør op på en pande og brun mørbraden hele vejen rundt. Læg den med åbningen nedad og hæld bouillon over. Læg låg på og lad den stege ved jævn varme i ca. 8 min. Vend den og steg den yderligere 8 min. Tag mørbraden op, pak den ind og lad den hvile i 8-10 min.
Panden koges af med piskefløde eller cremefraiche. Tilsæt creme sherry og smag evt. til med salt og peber.
Der serveres asparges kartofler og fyldte tomater til.
Fyldte tomater:
Skær toppen modsat stilken af tomaten. Fjern frugtkødet forsigtigt med en teske. Hak champignonerne og svits dem i lidt olie på en stegepande. Kom dem i tomaterne og læk låget på. Pynt evt. med persille eller oregano.