Dampet fisk på ananas






























Forret

4 pers.

Dampet fisk på ananas

011104

120312

Ingredienser:

 4 rødspætte eller torskefileter

· 4 skiver ananas fra dåse

· 100 g rejer

· 4 skiver toastbrød

· 1 dl. hvidvin

Karrymayonaise:

· 4 skiver franskbrød

· 1 spsk. Karry

· 30 g mandler

· 2 æggeblommer

· 1½ dl. olie

· Salt og peber

· Cremefraiche

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 175°


Mayonaise:

1. Læg franskbrødet (uden skorpe) i blød i en underkop i 2 spsk. vand.

2. Hæld mandlerne over med kogende vand og smut dem.

3. Kom franskbrød, karry og mandler op i en blender og kør det til mos. Tilsæt æggeblommerne og lad det køre lidt endnu.

4. Hæld olien ned gennem hullet i blenderlåget i en meget tynd stråle, mens maskinen kører. Konsistensen skal være som alm. Mayonaise eller lidt tyndere. Der kan evt. tilsættes lidt cremefraiche.

5. Smag til med salt og peber.


Fisk:

1. Rul fiskefileten sammen og stik en tandstik igennem. Anbring dem på højkant i en skål og hæld

hvidvin i bunden. Dampes i ovnen til de er møre ( ca. 10 min.).

2. Lad ananasskiverne dryppe af, og anret dem på en tallerken.


3. Sæt den dampede fisk midt på ananasen og fordel mayonaisen over.


4. Pynt med rejer og server med ristet toastbrød.